Handgemaakte armband met edelstenen en bollen op het einde

Sieraden

De collectie van Atelier Victor Tijssen combineert ambacht, techniek en uitgesproken vormgeving in eigenzinnige sieraden. Hierbij spelen de keuze van vorm, materiaal en doeleinde de hoofdrol.
Bij ieder handgemaakt sieraad is er een inspiratie bron of een achterliggende gedachte; een mooie constructie in een gebouw, de dynamiek van elementen in de natuur of misschien de stijl kleding die iemand in het voorbijgaan draagt.
Onbewust blijft dit hangen en komt bij een punt van rust tijdens het ontwerpen weer naar boven.

De ontwerpen

Bij het ontwerpen om een edelsteen heen vraag ik vaak aan mezelf; ´wat heb jij nodig om mooi te zijn?´
Soms is dat niet veel en zijn een paar simpele lijnen op papier of bochten in het materiaal genoeg om een stuk tot z´n recht te laten komen.
Ook komt het wel is voor dat juist een spannende structuur, specifiek vorm gebruik of een vorm om een steen heen de richting aangeeft van het ontwerp.
Dat betreft is onze inspiratie eindeloos, onuitputtelijk en ook zoveel mogelijk tijdloos.
Maar altijd met een achterliggende gedachte die gedachte word gedeeld met de toekomstige drager.

Inspiratie

Ook zijn we geïnspireerd door kleurnuances en structuren in het materiaal. Een donkere kleur gecombineerd met een strakke vormgeving en steriele afwerking kan een hele strenge uitstraling geven. In tegenstelling daarvan kan de combinatie van meerdere kleuren metaal, bewegelijke vormen en frisse kleuren een heel speels karakter creëren.

Uiteindelijk wordt elk sieraad gemaakt vanuit een basis emotie. Een emotie die wordt opgeroepen door het uitgangspunt van het sieraad. Hopelijk zit er in de collectie een stuk wat je aanspreekt, jou mag inspireren en sieren. Anders is altijd de mogelijkheid om een uniek stuk te laten maken naar wens op maat.

Benieuwd naar de collectie? Bekijk de sieraden hier.

Nieuwe sieraden, vermaken van bestaande sieraden, sieraden van edelmetaal, reparatiewerk en meer.
Atelier Victor Tijssen is van alle smeed-markten thuis.

Maak een vrijblijvende afspraak voor een kop koffie en een leuk gesprek over sieraden.

Scroll naar boven