img

De man achter.

De zoon van Victor.

Victor Tijssen was een man met een sterk karakter, doortastende eigen wil en een gevoelsmens. Victor had niet anders gewild dat Stefan de creativiteit die hij in zich gebruikt om anderen en zichzelf gelukkig te maken. De naam Atelier Victor Tijssen is een ode aan de vader van Stefan en aan het leven.

 

Kunstenaar en Goudsmid.

Een kunstenaar en goudsmid, dat is Stefan Tijssen. Hij volgde een opleiding grafische vormgeving in Arnhem en vervolgde zijn studie op de vakschool in Schoonhoven.

Zijn grafische achtergrond en reeds opgedane kennis met betrekking tot vormen en kleuren door schilderen, kalligrafie en zelfstandig experimenteren met materialen en structuren zorgde er voor dat het organische en ambachtelijke vervaardigde sieraden tijdens zijn afstuderen erg goed werden ontvangen. 

Inspiratie.

Stefan haalt zijn inspiratie voornamelijk uit natuur, organische vormen, sterke lijnen en contrasten met industriële touch. Ook haalt hij inspiratie uit architectuur en cultuur. Het wonen in de stad inspireert op ontelbare manieren; Het straatbeeld, de mensen, cultuur en omgeving. De uiting van zijn creativiteit resulteert in uiteenlopende sieraden en objecten voor ieder budget of gelegenheid.