img

De man achter.

Welkom bij Atelier Victor Tijssen.

De zoon van Victor.

We zijn gespecialiseerd in het maken van handgemaakte sieraden door middel van ambachtelijke technieken gecombineerd met moderne technieken. Door edelmetalen te combineren met echte hand gekozen edelstenen en afwerking technieken creëren wij duurzame sieraden die bij juist gebruik een leven lang mee kunnen gaan.

Mijn naam is Stefan Tijssen geboren in Deventer en momenteel eind 20. In mijn jongere jaren heb ik altijd gezocht naar een manier om op latere leeftijd mijn creativiteit en interesse in techniek toe te kunnen passen in een vak. Als kind heb ik altijd veel getekend en was ook altijd in de weer met technisch lego, stiften en potloden. Thuis werd ik altijd gestimuleerd om mijn dromen te volgen en te gaan doen waar mijn hart ligt namelijk het worden van een ´maker´. Helaas overleed mijn vader vroeg tijdens een auto ongeluk in 2000 toen we in de zomer op vakantie waren. Ik heb mijn bedrijf vernoemd naar hem: Atelier Victor Tijssen. Victor was technisch, een lieve vent en werkte altijd hard. Hij inspireert mij nog iedere dag. Mijn moeder is tot vandaag creatief in alles wat ze doet.

Graag nodigen we je uit om rond te kijken binnen mijn wereld van sieraden, vormgeving en ambacht met een moderne twist. Meet Victor.

Kunstenaar en Goudsmid.

Een kunstenaar en goudsmid, dat is Stefan Tijssen. Hij volgde een opleiding grafische vormgeving in Arnhem en vervolgde zijn studie op de vakschool in Schoonhoven.

Zijn grafische achtergrond en reeds opgedane kennis met betrekking tot vormen en kleuren door schilderen, kalligrafie en zelfstandig experimenteren met materialen en structuren zorgde er voor dat het organische en ambachtelijke vervaardigde sieraden tijdens zijn afstuderen erg goed werden ontvangen. 

Inspiratie.

Stefan haalt zijn inspiratie voornamelijk uit natuur, organische vormen, sterke lijnen en contrasten met industriële touch. Ook haalt hij inspiratie uit architectuur en cultuur. Het wonen in de stad inspireert op ontelbare manieren; Het straatbeeld, de mensen, cultuur en omgeving. De uiting van zijn creativiteit resulteert in uiteenlopende sieraden en objecten voor ieder budget of gelegenheid.